POPUP FIRE ENGINE

CUBA COLA ON A MISSION

CUBA COLANS mäktiga ÅTERKOMST 

Cuba Cola är Sveriges egen ”original and best”. Som den första svenska colan var den marknadsledare i Sverige under några veckor 1953. Cuba Cola har samma mamma som Trocadero, nämligen bryggeriet Saturnus i Malmö, receptet och varumärket köptes sedermera upp av Spendrups som såg potentialen i den svenska colan. Detta legendariska varumärke med sin överlägsna och unika smak förtjänade återupprättelse ansåg Spendrups och anlitade därmed Popup Works.

Uppdraget var alltså att återta den rättmätiga förstaplatsen i cola-ligan, men vägen dit är givetvis vare sig kort eller enkel då det finns lite andra aktörer inom samma produktkategori som du troligen är bekant med.

Vi såg därför till att ta fram det riktigt tunga artilleriet: En TB40 Scania, som är en räddnings- och brandbil som använts av flygvapnet, byggdes om för att fungera som ambullerande DJ-anläggning. Trots att pandemin hindrade att den kunde användas på det sätt som var avsett visade den sig vara en total publikmagnet.

Popup Fire Engine är så mäktig och iögonfallande och samtidigt charmig i sin uppenbarelse att den faktiskt ofta har svårt att ta oss fram för att den drar till sig så mycket uppmärksamhet. Denna gamla brandbil som har återfötts som ”fire starter” har rullat runt i hela Sverige och samplat Sveriges egen Cola under former som har överraskat, dragit på smilband och lett till både  oväntade möten, ökad kännedom och ett starkare varumärke som är på god väg mot sitt slutmål.   

 

VARUMÄRKE: Cuba Cola
UPPDRAG: Att sampla, bygga varumärke och givetvis: att återta den rättmätiga förstaplatsen i cola-ligan!
VERKTYG: Popup Fire Engine och Popup People
TJÄNSTER: Koncept, design, byggnation, personal, produktionsledning och genomförande.
TIDSPERIOD: 
 2020, 2021 och 2022
UPPDRAGSGIVARE:  Spendrups

Se några av våra referenscase

Kontakta oss

Popup Works AB
Grev Turegatan 30
114 38 Stockholm
Telefon: 08-515 129 08
E-post: info@popupworks.se

Kontrorstider
Mån- fre kl. 09:00 - 17:00

Följ oss

Vi är oftast i rörelse - följ oss i sociala medier om du vill hänga med på resan!